Den 28 november 2021

Hej, jag önskar er alla en jättefin första advent nu är det snart dags för årets sista medlemstidning i den kommer vi att skriva lite om bland annat gårdsmönstringen som var vecka 35.
Vi kommer inom kort att dela/ skicka ut rosetter och delge resultatlista för de ekipage som ridit de Engelska Showklasserna på hemmaplan.
Under fliken aktiviteter hittar du nu lite av det vi planerat inför nästkommande år, propositioner börjas att läggas ut under januari månad.
                 // Ta hand om er i kylan mvh Maria Ericsson

Den 1 september 2021

Hej, nu var det ett tag sedan som jag skrev på denna sida, men nu återkommer jag med nya roliga saker som hänt våra medlemmar!

Jag börjar med att säga stort grattis till Regina & Charlotte Ericson som fick hela 90 % vid uppvisande av sitt fina föl Taycan E på Stjärnbro i Björnlunda den 28 augusti.
Bild finns under fliken bildarkiv & även på hemsidans förstasida!

Jag tackar också alla som på något vis hjälpt till att göra dagen med SWB föl & stovisning så lyckad, utan er alla hade det inte gått.
Tack även till er som deltog med era fina hästar.

Till de fölen som gick etta på samtliga platser kommer vi att dela ut täcke från AGRIA samt personlig signerad bok av Per Morberg på nästkommande årsmöte.
__________

Vi gratulerar även Erik Strömkvist som är uppfödare till den fina hästen Lampard EMS som i helgen ingick i Gnesta Ridklubbs lag när de fick fin placering i lag SM, hästen reds av Per Duvenfelth. 
Vi gratulerar även Emelie & Christian Brolin som även de red svenskuppfödda SWB hästar i detta lag.
___________
Vi tackar er alla som deltog på årets Gårdsmönstring av föl i måndags, ni kommer att få per post hemsickat en rosett för var visat föl. Ägarna till de bästa fölen i de olika kategorierna blir också inbjudna till nästa års årsmöte, inbjudan skickas ut per post.
                                                                                                                        // Maria Ericsson

På bilden ovan ser ni Gibson SH e. Gisborne VDL u. Canasta
Den 20 juni 2021

Egen uppfödning av SWB hästar i Jönåker.
På förskolan i vått och torrt i Runtuna arbetar Amanda Haglund som förskolelärare ett trivsamt arbete i en underbar miljö, Amanda som bor i Jönåker pendlar var vardag till sitt arbete.                                                        Vi möter upp Amanda utanför kyrkan och överlämnar priserna som hennes fina SWB uppfödning vann vid årets unghästtest, priserna bestod av täcke från AGRIA och fint hederspris skänkt av hovslagare Fredrik Forsberg. 
    
Amandas Familj består helt av djurvänner och barnen har så klart en egen shetlandsponny vid namn Hektor som både rids och får sina stunder med den lilla ryktborsten.
Som första anhalt inom hästvärlden började Amanda vid 8 års ålder att ta ridlektioner på ridskola innan den första ponnyn köptes in, en C ponny av rasen Welsh då var den blivande uppfödaren 11 år gammal.                                                                                                                                                                Vid den tiden var det inte så noga med tävling utan trevliga och härliga turer med långa galopper i skog och mark det var det som var bäst.                                                                        Även bägge föräldrarna var häst intresserade och vid 18 år köptes de första tävlingshästarna in det blev rasen SWB som reds i hoppning och fälttävlan av Amanda och hennes pappa, tillsammans med mamma började nu avelsintresset att ta fart och rasen blev SWB, medlemskap i Södermanlands Hästavelsförening och SWB Östergötland  löstes.
Idag har Amanda tillsammans med sin man 8 stycken SWB och pappa tillsammans med mamma har 9 SWB hästar.                                                                                                                  Ett fokuserat avelsarbete finns på gården där användbara hästar framförallt inom hoppning föds fram varje år och visst var det roligt för den intresserade familjen Amanda och hennes man Niklas när egna uppfödningen Gibson SH blev bästa hopptalang på Unghästtestet på Bullersta Gård, Nyköping den 30/5  vi säger så klart Grattis till de bägge på stall Haglund!                                                                                                                                                Gibson SH är e. Gisborne VDL u. Canasta.                                                                                         Vi önskar de alla i familjen fortsatt framgång i avel, träning och tävling.   
                                                                                  // Maria Ericsson & Lena Andersson

Den 16 juni 2021

Godkväll!

SWB - en av många härliga raser - här kommer en berättelse som handlar om en av våra medlemmar;
J.A. Larissa -  en gångartshäst utöver det vanliga.

Hästintresset vaknade tidigt hos den då unga Helena Rosengren, uppväxt på det fina stället Tuvelund 2 km från Lästringe skola där hon tillbringade sina första sex år i lärdom om de olika ämnen som hör skolan till.

Från början redan vid sex års ålder var det som så många andra barn ridskolan som gällde, en travhäst som blev ryktad och riden på vi 11 års ålder den byttes sedan ut mot en ponny och intresset växtesnabbt, snart var ekipaget ute på tävlingar runt om i Södermanland och grenen var hoppning.

Men åren gick och en flytt till Stockholm blev det för Helena efter gymnasiet och ett efterlängtat barn en fin son föddes.
Längtan efter något eget i hästväg igen fanns med hela tiden och när J.A. Larissa e. Ironman H u. Tailorsmade Donna föddes hos Joakim Olofsson var Helena snabb att göra affär, SWB stoet köptes som föl och de båda har följts åt genom utbildningen.

Med instruktör i horsemanship och Per Duvenfeldt har det fina ekipaget redan gjort stora framsteg och målet är en fin placering i Breeders.
Bästa gångartshäst blev det på Södermanlands Hästavelsförenings unghästtest på Bullersta Gård, Nyköping den 30/5, där stoet visades för hand och uppsutten av Per Duvenfeldt.
Vi säger stort grattis och överlämnar fint hederspris skänkt av Fredrik Forsberg samt ett täcke skänkt av AGRIA och önskar Helena och Larissa lycka till i framtiden med tränng, utbildning och tävling.
                                                                                   // Maria Ericsson & Lena Andersson
 


Foton unghästtest 30/5 -21!
Nu kan du som vill gå in på länken nedan och välja ut de bilder som du är intresserad av, när du gjort detta skickar du de aktuella numren på bilden/ bilderna till; tony.sandin@mac.com

Om du vill endast ha en PRIVAT fil att använda till din hemsida, facebook, instagram eller annat så kostar detta 100 kronor styck.
Om du vill ha din bild på annat sätt ex. tavla, plansch, eller annat format så gör du upp detta tillsammans med Tony Sandin och ni kommer överens.


https://drive.google.com/drive/folders/18N1tvoP7w5P_hOxQd3T8EQNMRcpexXzI?usp=sharing

Ta nu din chans att få en jätte fin bild som fotats av de duktiga fotograferna vi hade äran att använda oss av.
                                      //med vänlig hälsning Maria Ericsson

Den 12 juni 2021

Godkväll,

Nu erbjuder Sandra Nordin sina fina bilder som hon tog i samband med 3-års testet för ponny på Bullersta Gård, Nyköping den 29 maj.
bilderna kostar 100 kronor styck och du mailar själv och sköter kontakten med Sandra på mailadress; sandranordinjohansson@gmail.com
Du ser de olika bilderna i pdf filen nedan.

Under fliken bilder ser ni de vackra ponnyerna som blev bästa gångart/ hopptalang 2021 på Bullersta.

Vi hoppas att kunna presentera de bästa SWB hästarna inom kort!
                                                                            // Ha en fin helg mvh Maria Ericsson

Den 11 juni 2021

Vi GRATULERAR Therese och Andreas Bjerketorp som har en fin SWB fölunge med hoppstam, Nådhammars Special C.
Fölet är uttaget och skall vara med på Elitfölauktionen.

Styrelsen håller tummarna så klart.
                                                                  // Maria Ericsson

Den 31 maj 2021

Hej, jag börjar med att hälsa alla nya medlemmar välkomna till vår förening!

Ett superstort TACK till er som var med och kämpade för att göra föreningens SWB unghästtest till en fantastisk dag, tack också för alla fina sms, samtal och mail från er deltagare det verkligen värmer för oss att höra hur nöjda ni var.

Då domarna var mycket nöjda med anläggningen har vi redan inför nästa år bokat den igen, då hoppas vi att coronan skall vara ett minne blott så vi kan erbjuda välfylld kafeteria samt framförallt en öppen läktare.

Inom ett par dagar kommer vi att lägga ut filer med de kort som togs under dagen, korten kommer att vara numrerade för att de som är intresserade lätt skall kunna välja ut sina favvoriter.
                                                                                                              // Maria Ericsson

 

Den 29 maj 2021

Godkväll,
jag vill tacka alla för en jättefin dag på Bullersta med 3-års test för ponny.
Ni alla har varit fantastiska som gjort vår förenings aktivitet till ett jättefint minne.
Tack också till alla sponsorer som gjort möjligt att dela ut fina saker till alla deltagare.
Ett större referat kommer i kommande medkemstidning.
Resultat finns under fliken aktiviteter & resultat.
En bild på de två jättefina korgar som vi fått från Gustavsviks kafe i Gnesta ligger under fliken bilder, jag kan förresten rekomendera en fika där , de har jättefina lokaler med en hel del fina gamla saker att titta på & utemiljön är underbart vacker.
                                                                                // Med varma hälsningar Maria Ericsson

Den 27 maj 2021

Bästa, bästa styrelse!!!!
Ni är fantastiska, tänk vilket  samarbete som ni har lagt ned idag för att städa iordning på Bullersta inför helgens unghäst/ ponny tester.
Ni har plockat, putsat, bärt vatten, dammsugit, sopat och skurat.
Vilket fint samarbete, ni är toppen och vad fint det blev jag är så glad att ni glädjer föreningen och de som kommer med sina hästar och ponnyer med erat fina ideella arbete.
                                                                        // Kramar i massor från er ordförande
 

Den 26 maj 2021

Godkväll det börjar närma sig ny månad och vi vill påminna er om att anmäla er till SWB Challenge som startar den 1 juni, gå in på Swb.org och följ instruktionerna för challenge!
Vi kommer i vår förening att utdela etapp priser till våra medlemmar detta betyder att vi varje månad utser en vinnare som kämpat på oavsett vilken nivå man väljer. Även SWB delar ut fina priser till de som kämpar och du kämpar även för dig själv! Så kom igen!!
                                                                                                         // Maria Ericsson
 

Den 25 maj 2021

Hej,
Vi börjar närma oss helgens ponny & SWB tester,
på söndagen kommer Tony Sandin med sin vän Henke Råssmo att fotografera, de bägge har stor erfarenhet vad gäller fotografering av djur, på bilden ser ni ett äventyr som Tony var med om för några år sedan när han fotade en utställning om Native American i Pine Ridge Reservatet, USA.
Utställningen visades sedan på olika platser i Sverige och fick då väldigt bra omdöme.
Henke Råssmo var för några år sedan flitig fotograf på Solvalla.

På våran hemsida efter bedömningsdagen kommer de båda att erbjuda sina bilder till förmånliga priser, så varför inte passa på att införskaffa en fin tavla av din uppfödning tex.
Du kan alltid efter bedömningen prata med någon av fotograferna om du har något speciellt önskemål.
Eller varför inte lämna en lapp med ditt startnummer och dina önskemål redan när du kommer till platsen så vidarebefodrar vi dem.
                                                                                                     // Mvh Maria Ericsson

Den 20 maj 2021

Hej,
till er som har anmält ponny eller häst till 29-30 maj på Bullersta Gård, Nyköping,
ni kommer att få visarmeddelande i nästa vecka.
Ponnyerna har fått katalog utskickat och ni ska ha fått den nu.
SWB - preliminär startlista kommer inom kort på Equipe, en påminnelse redan nu glöm inte att startanmäla dig ( se propositionen).

SWB - den 30 maj har vi hyrt två ridhus och i det ena kommer exteriör samt löshoppnng att vara och i det andra kommer ridningen att ske.

Vi kommer att ha öppet kafeteria den 30/5 där det går att inhandla fika & godsaker allt förpackat så klart i dessa tider.
                                                                                                        // Maria Ericsson
 

Den 13 maj 2021

Godkväll, idag har jag tillsammans med Lena, Gunnar, David och Oskar varit och träffat Sofie på Bullersta och gjort en rundvandring inför vårat ungponny/ häst test den 29-30 maj.
Jag måste säga att Bullersta med sina två ridhus och jättefina stora ytor lämpar sig väldigt bra för dessa aktiviteter.
Det finns också möjlighet för de anmälda med fler än två ponnyer/ hästar i startfältet att hyra sig en box till en summa av 300 kronor, Boxen bokar man genom Maria i sekretariatet när man kommer och betalar med swish.
Vi kommer att på söndagen kunna erbjuda en enkel kafeteria att handla något ätbart i, betalning görs via swish eller kontant (vi tar ej kort).

Nästa medlemsutskick är på gång och bör komma ut inom en vecka.

Till sist, jag är så tacksam för den fina styrelsen vi har i föreningen där alla hjälps åt och gör ett kanon jobb!!
                                                                                                              // Maria Ericsson
 

Den 3 maj 2021

Godkväll!

Ponnytestet den 29/5 -21 är ej fullbokat så därför erbjuder vi nu några platser för inofficiell bedömning av ponny, SWB samt övriga raser i alla åldrar. Ett perfekt tillfälle att visa din unga SWB häst eller ponny som en försmak på nästa års test eller varför inte visa din äldre häst eller ponny och få ett omdömme. Ring till Maria och boka din plats 0722-37 47 37.

Uttagning till Elit föl auktionen på Flyinge!  kommer att ske under första veckan i augusti närmare vilken dag presenterar vi så fort det blivit klart. Vi är otroligt tacksamma att vi fått denna aktivitet tillbaka till oss och hoppas att många väljer att visa sina SWB föl då, mer om denna aktivitet presenteras framöver både i medlemsutskick och här på hemsidan.
                                                                                                            // mvh Maria Ericsson

Den 29 april 2021

Hej,
Vi är glada att kunna bjuda in fotograferna Tony Sandin och Henke Råssmo till vårat unghästtest den 30 maj på Bullersta, Nyköping.
De båda fotograferna har mångårig erfarenhet av djur och natur, Tony Sandin har i många år fotograferat och gjort utställningar i hela landet bland annat på etnografiska museeumet på Djurgården, Stockholm hans specialitéer har varit natur och djur tillsammans med människor. Mer information om de båda herrarna kommer att skrivas under denna flik ett par veckor innan bedömningen sker.

Platser kvar till 3-års test för ponny!!                            Den 29 maj Bullersta Nyköping.

Ta nu hand om varandra och fortsätt ha munskydd och sprita händerna Coronan är INTE över trots att det är många som nu börjar vara vaccinerade!
                                                                                                   // Maria Ericsson

 

Den 20 april 2021

Platser kvar till 3-års test ponny den 29/5 -21 på Bullersta Gård, Nyköping!!

Den 19 april 2021

Godkväll!
Nu är unghästtestet fullt och vi vill meddela att eftersom anmälningsavgiften betalas på föreningens bankgiro kan vi tyvärr inte skriva vilka som betalat i tdb (hoppas ni/du har överseende med detta), så ni kan under fliken aktiviteter/ unghästtest/ se att er betalning kommit oss tillhanda. Vi kommer att uppdatera sidan löpande och har ni några frågor så hör ni av er se uppgifter till vem i respektive proposition.

Under båda dagarna 29-30/5 med unghäst/ ponny test kommer vi att ha "färdiginpackat fika" till försäljning utomhus.

Till ponnyernas 3-års test finns platser kvar, även under fliken aktiviteter/ 3-års test ponny går att se vilka som har betalat sin anmälningavgift!!

Anmälningar till utställningen på Salsta Gård, Stora Sundby i juli har börjat att komma in.
                                                                                                          // mvh Maria Ericsson

Den 14 april 2021

Godkväll!
Jag vill påminna er om att vi kan på hemsidan presentera de födda föl hos er medlemmar under fliken om föreningen, så maila eller smsa en bild så kommer din fölunge med!

Ett fåtal platser kvar till årets unghäst test den 30 maj på Bullersta Gård, Nyköping!
                                                                                                         // Maria Ericsson

Den 11 april 2021

Hej,
Här skiner solen och det är stilla ute, skönt efter en blåsig tid. Idag har Svenska Clydesdale och Shirehästföreningen årsmöte detta kommer att ske via Teams digitalt. Många föreningar har använt sig av Teams iår och visst är det bra att det finns lösningar.

Till vårt unghäst test den 30 maj är det hela 22 anmälda, vi arbetar för att göra arrangemanget corona säkert. Till ponnyernas 3-års test är det fortfarande "tunt" med anmälningar men vi hoppas så klart på fler!

I veckan har de som vunnit priser för 2020 börjat att få dom, de som vunnit pris på ridsportsgalan får vänta något till men ni kommer att bli kontaktade när det är er tur.

Under fliken aktiviteter kan ni också se vilka som sponsrar specifika aktiviteter.

Jag önskar nu er alla en riktigt trevlig söndag!               // Maria Ericsson

Den 17 mars 2021

Godkväll,
Hoppas att alla haft en trevlig dag i solen trots blåst, men visst är det härligt när våren nalkas! Jag ser fram emot vår första aktivitetshelg med tester för de unga hästarna och ponnyerna vi arbetar för fullt för att förbereda på bästa sätt med banpersonal, sponsorer mm. Stort tack till de som redan anmält intresse ni är varmt välkomna. 

Vi planerar också för en ny fototävling på instagram håll utkik information kommer på facebook och här på sidan inom snar framtid!

Medlemsutskick nummer två planeras komma ut under maj månad med blandat att läsa om för båda stora och små. Vill du som medlem skicka in ett bidrag går detta utmärkt, under om föreningen hittar du Tove och Maria - maila ditt bidrag senast den 20 april.
                                                                                      // Ta nu hand om er mvh Maria Ericsson

Den 13 mars 2021

Hej,
Idag har vi haft vårat årsmöte per Teams, ett stort TACK till er som deltog samt till Andreas Sandin som var vår mötesordförande. 
Visst var det annorlunda att ha årsmöte på detta sätt men jag tycker att vi lyckades bra tillsammans och i dessa tider gäller det att anpassa sig och vara rädda om varandra.
Innan mötet startade så talade jag om vilka som var vinnarna av föreningens olika priser för år 2020, jag kommer att publicera vinnarna inom kort och de kommer naturligtvis att få sina välförtjänta priser.

Årsmötet; Jag hälsade alla hjärtligt välkomna och öppnade mötet därefter valde vi in Andreas Sandin till årets mötesordförande, vant lotsade han igenom de olika punkterna en efter en.
Ett par/ tre nya ansikten i styrelsen blev det med ledamoten Ann-Katrine från Hölö och suppleanten Madeleine Hellman från Julita, jag hoppas att de båda kommer att trivas i vårat "gäng", som ny/ gammal i valberedningen kom Brita-Stina Eriksson, Mellösa tillbaka!
Ett stort tack till Gunnar Berglund, Cristina Andersson och Lotta Lindholm som valt att lämna sina styrelseuppdrag för de fina arbetet som ni bidragit med och jag hoppas att ni på någon aktivitet framöver dyker upp och förgyller vår tillvaro.

Nu har vi ett spännande år framför oss och vår förhoppning är som vanligt så klart att alla våra medlemmar ska trivas och att vi kan genomföra alla våra aktiviteter som planerat.         Ett större samarbete ska vi också ha med SWB och arbeta vidare för SWB Challenge (idén som vi "kläckte") förra året.

Till sist måste jag ändå säga att jag är väldigt stolt som ordförande att än en gång få leda styrelsen med alla fina styrelsemedlemmar i arbetet med föreningen under ytterligare ett år, tack alla för att ni är så delaktiga och engagerade i denna värld av hästar och att ni bidrar med era idéer och kunskaper av olika slag för det är de som gör våran förening så unik!
                                                                                    // Många hälsningar Maria Ericsson

 

Den 6 januari 2021
Hej och välkommen till ett nytt spännande år med Södermanlands Hästavelsförening och många olika aktiviteter.
Vi kommer att genomföra alla aktiviteter med de restriktioner som vi får från Folkhälsomyndigheterna, detta kan leda till att vi måste minska antalet deltagare vilket vi inte kan svara på idag, men vi hoppas alla att det framöver skall se ljusare ut och att vi kan gå tillbaka och arbeta med föreningen som vanligt.

Vi som medmänniskor måste också ta ett stort ansvar och hålla avstånd så klart, vi kommer detta år tyvärr inte att kunna erbjuda kurser ej heller våran vinst clinik med Mikael Nolin det första halvåret men vi hoppas på bättre tider tills i höst.

Jag tackar för alla de fina jul & nyårs hälsningar samt blommor som jag fått av er medlemmar det värmer skall ni veta!

Jag är glad över det arbete som styrelsen utför och utan den så vore det inte så lätt, detta år måste vi tyvärr planera för ett digitalt årsmöte med de närmaste men så klart kan ni medlemmar skicka motioner till styrelsen innan.
Till de medlemmar som vunnit utmärkelser under året säger vi - ni får priserna hem till er efter överenskommelse. Vi kommer att skriva om era bedrifter i våran medlemstidning.

Ett tillskott i arbetet på våran SWB sida är Madeleine Hellman från Katrineholm vi välkomnar dig hjärtligt i vårat arbete!

Löpande kommer nu propositionerna för våra aktiviteter komma att läggas ut och fler aktiviteter kan tillkomma.
Ha det nu så bra och ta hand om dej
Med Vänliga Hälsningar Maria Ericsson 

Du kan ändra denna exempeltext. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec libero. Suspendisse bibendum. Cras id urna. Morbi tincidunt, orci ac convallis aliquam, lectus turpis varius lorem, eu posuere nunc justo tempus leo. Donec mattis, purus nec placerat bibendum, dui pede condimentum odio, ac blandit ante orci ut diam.

Du kan ändra denna exempeltext. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec libero. Suspendisse bibendum. Cras id urna. Morbi tincidunt, orci ac convallis aliquam, lectus turpis varius lorem, eu posuere nunc justo tempus leo. Donec mattis, purus nec placerat bibendum, dui pede condimentum odio, ac blandit ante orci ut diam.